...Naravno, ni danas nije drugačije. Crkva je 2000 godina star škorpion koji, kao u onoj prokletoj basni, redovno govori "promijenio sam se" (neću te ubosti), ili kako Francis sada guguće: "- Reforma! Reforma!" Ali škorpion koji opstaje dva milenija to postiže isključivo tako što sve druge - pretvori u prah prvom prilikom! Nema sumnje da je "Ured Visokog predstavnika u BiH" najobičnija Kancelarija KOLONIJALNOG GUVERNERA.

Ne samo da su insignije ove Kancelarije imperijalne tj. sadrže zlatni (Cezarov) vijenac a ne heraldički lovorov vijenac mira (zelene boje), nego su, nakon prvog Guvernera koji je Kancelariju uspostavio i koji je ateista, svih 6 Guvernera od tada - rimokatolici.  To naravno nije slučajno, već zato što suverenitet Prave Bosne (današnja BiH i njene teritorije i dr. interesi) uzurpiraju rimske pape po osnovu dinastičkog prava (daleko od očiju javnosti) tj. testamenta Katarine Kosača kojim je ona navodno Bosnu ostavila papama.

Međutim radi(lo) se o najobičnijem falsifikatu: Katarina je bila tek nuptijalna (udajom a ne rođenjem) kraljica, a nije ni bila supruga prošlog već pretprošlog kralja, Tomaša, što je po padu Bosne činilo princezom a ne kraljicom. Osim toga, Turci su joj sasvim izvjesno pogubili i djecu baš kao i ostatak dinastije, pa ne bi imali razloga ostaviti u životu upravo njene potomke koji bi mogli nastaviti dinastiju Kotromanića. To čini i ujdurmu oko uprave nad BiH prevarom radi pljačke: naime, pomoću lažnog testamenta pape od 1463 rentaju Bosnu stranim silama (isprva kraljevskim porodicama Ottoman, Habsburg, Savoy...), u zamjenu za procenat od eksploatacije.

Vatikan je1990-tih iz drugog pokušaja (prvi je bio Hitlerom) razbio Jugoslaviju kojom su Englezi dva puta pokušali restaurirati Iliriju ali traljavo tj. ne i osloboditi nas rimske duboke hipnoze i jarma - jer i dinastija Windsor je tek jedan u nizu "stanara" kojima je Rim rentao Iliriju, a ovi preko Karađorđevića istu održavali nazadnom kolonijom). Usljed savremenih geopolitičkih okolnosti, prvenstveno protestantizma, Vatikan je nakon krvoprolića koje je izazvao da bi razvalio Jugoslaviju i rekolonizirao Bosnu, bio prisiljen upravljati "parcelom BiH" neko vrijeme prikriveno samostalno tj. putem "OHR-a" (katolika-guvenera) sa apsolutističkim ovlastima vicekralja, dok ne namame novog "stanara" i stvari gurnu pod tepih i za naredne vijekove, a koji bi plaćao eksploatacionu rentu, a kandidati su bili Njemačka (EU), Rusija, Turska, Shell Oil i dr.

Pljačkaši Rimljani - tj. rimska oligarhija i red Jezuita iliti Isusovaca kao savremena Pretorijanska garda (čiji je škorpion zvanični simbol) naprosto i dan-danas Iliriju (kako nas oni vide) smatraju svojom okupacionom zonom od agresije Rimske imperije 9 g.n.e. Tako je npr. parcela "Hrvatska" već izrentana tzv. EU-i (Germanskoj osovini) i to očito lažiranim referendumom - da bi papa ostao vlasnik i prenos uvijek mora biti neregularan jer samo tako rob potvrđuje da voli okove.

  • 20 GODINA PATNJE NARODA POD STRAHOVLADOM KATOLIČKE CRKVE DUGUJEMO OVIM ZLIKOVCIMA KOJI OČITO (SISTEMSKI!) NE KORISTE OVLAŠTENJA, ČINEĆI ŽIVOT LJUDI NEMOGUĆIM ŠTO JE ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI:

  • Rimokatolik ! C. Westendorp (Španija): 18.6.1997-18.8.1999

  • Rimokatolik ! W. Petritsch (Austrija): 18.8.1999-27.5.2002

  • Rimokatolik ! P. Ashdown (V.Britanija): 27.5.2002-31.1.2006

  • Rimokatolik ! C. Schwarz-Schilling (Njemačka): 31.1.2006-2.7.2007

  • Rimokatolik ! M. Lajčák (Slovačka): 2.7.2007-26.3.2009

  • Rimokatolik ! V. Inzko (Austrija): 26.3.2009-6.12.2012

ekologija.org

Earthquake prediction & monitoring
Quake Forecast: www.seismo.infoYellow Pages Bosnia


web analytics