...Naravno, ni danas nije drugačije. Crkva je 2000 godina star škorpion koji, kao u onoj prokletoj basni, redovno govori "promijenio sam se!" (neću te ubosti!), ili kako Francis sada guguće: "- Reforma! Reforma!" Ali škorpion koji opstaje dva milenija to postiže isključivo tako što sve druge - pretvori u prah prvom prilikom! Nema sumnje da je "Ured Visokog predstavnika u BiH" najobičnija Kancelarija kolonijalnog guvernera.

Ne samo da su insignije Kancelarije imperijalne tj. sadrže zlatni (Cezarov) vijenac a ne heraldički lovorov vijenac mira (zelene boje), nego su, nakon prvog Guvernera koji je Kancelariju uspostavio i koji je ateista, svih 6 Guvernera od tada - rimokatolici.  To naravno nije slučajno, već zato što suverenitet Prave Bosne (današnja BiH i njeni teritoriji i dr. interesi) uzurpiraju rimske pape po osnovu lažiranog dinastičkog prava (daleko od očiju javnosti) tj. testamentu Katarine Kosača kojim je ona navodno Bosnu ostavila papama tj. Svetoj stolic. Ni manje ni više nego Bosnu - kolijevku civilizacije!

Međutim, radi(lo) se o najobičnijem falsifikatu: Katarina je bila tek nuptijalna (udajom a ne rođenjem) kraljica, a nije ni bila supruga prošlog već pretprošlog kralja, Tomaša, što je po padu Bosne činilo princezom a ne kraljicom. Osim toga, Turci su joj sasvim izvjesno pogubili i djecu baš kao i ostatak dinastije, pošto ne bi imali razloga ostaviti u životu upravo njene potomke koji bi dinastiju Kotromanić - mogli nastaviti. To čini i ujdurmu oko uprave nad BiH prevarom radi pljačke: pomoću lažnog testamenta pape od 1463 rentaju Bosnu stranim silama (isprva kraljevskim porodicama Ottoman, Habsburg, Savoy...), u zamjenu za procenat od eksploatacije.

Vatikan je 1990-tih iz drugog pokušaja (prvi je bio Hitlerom) razbio Jugoslaviju kojom su Englezi dva puta pokušali restaurirati Iliriju ali traljavo tj. ne i osloboditi nas rimske duboke hipnoze i jarma - jer i dinastija Windsor je tek jedan u nizu "stanara" kojima je Rim rentao Iliriju, a ovi preko Karađorđevića istu održavali nazadnom kolonijom. Usljed savremenih geopolitičkih okolnosti, prvenstveno protestantizma, Vatikan je nakon krvoprolića koje je izazvao da bi razvalio Jugoslaviju i rekolonizirao Bosnu, bio prisiljen upravljati "parcelom BiH" neko vrijeme prikriveno samostalno tj. putem "OHR-a" (katolika-guvenera) sa apsolutističkim ovlastima vicekralja, dok ne namame novog "stanara" i stvari gurnu pod tepih i za naredne vijekove, a koji bi plaćao eksploatacionu rentu, a kandidati su bili Njemačka (EU), Rusija, Turska, Shell Oil i dr.

Pljačkaši Rimljani - tj. rimska oligarhija i red Jezuita iliti Isusovaca kao savremena Pretorijanska garda (kojima je škorpion zvanični simbol) naprosto i dan-danas Iliriju (kako nas oni vide) smatraju svojom okupacionom zonom od agresije Rimske imperije 9 g.n.e. Tako je npr. parcela "Republika Hrvatska" već izrentana tzv. EU-i (Germanskoj osovini) i to očito lažiranim referendumom - pošto, da bi papa ostao "vlasnik" (uzurpator), i prenos uvijek mora biti neregularan i bez pobune, jer samo tako rob potvrđuje da voli okove pa eksploatacija može da se nastavi.

Uzrok mežnje Vatikana prema Bosni odnosno Ilirima leži u zloupotrebi drevne mitologije.

  • 20+ godina patnje naroda POD STRAHOVLADOM KATOLIČKE CRKVE I NJENE PETE KOLONE DUGUJEMO OVIM ZLIKOVCIMA KOJI OČITO (SISTEMSKI!) NE KORISTE OVLAŠTENJA, ČINEĆI ŽIVOT LJUDI NEMOGUĆIM ŠTO JE ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI:

  • Rimokatolik ! C. Westendorp (Španija): 18.6.1997-18.8.1999

  • Rimokatolik ! W. Petritsch (Austrija): 18.8.1999-27.5.2002

  • Rimokatolik ! P. Ashdown (V.Britanija): 27.5.2002-31.1.2006

  • Rimokatolik ! C. Schwarz-Schilling (Njemačka): 31.1.2006-2.7.2007

  • Rimokatolik ! M. Lajčák (Slovačka): 2.7.2007-26.3.2009

  • Rimokatolik ! V. Inzko (Austrija): 26.3.2009-6.12.2012 (uzurpacija nastavljena i nakon 2012)

ekologija.org

Earthquake prediction & monitoring
Quake Forecast: www.seismo.infoYellow Pages Bosnia


web analytics