Proglašenjem Decembarskog zakona Bosna je ponovo nezavisna monarhija

 

Njegovo Veličanstvo Kralj Bosanski dr. Omerbašić proglasio je 5.12.2012 godine Zakon o preuzimanju suvereniteta Bosne i Hercegovine, poznat kao Decembarski zakon.

Pravni osnov pretenzije odnosno porijeklo kraljevskog prava može se vidjeti ovdje.

Pri tom je važno napomenuti da je međunarodnopravno nebitno što kolonijalni organi uprave i državni mediji o svemu šute iako tema ne može biti ekskluzivnija. Naprotiv - to je argument da je "BiH" kolonija, te i najbolja potvrda opravdanosti povratka na poredak naše slavne Kraljevine.

Na ovoj stranici možete preuzeti temeljne dokumente Zakonika Kraljevine koji su bili konstitutivni u istorijskom procesu restauracije Kraljevine po pravilima i običajima međunarodnog pravnog poretka.

Kako do normalne Bosne - parlamentarne austavne monarhije? (ili: Zašto su Dayton, Dayton 2, i povratak RBiH prevare)?

 

 

Neke od domaćih novinskih napisa o Decembarskom zakonu, koje su donijeli samo nerežimski mediji - dok su režimski očito pod strogim nadzorom kolonijalnih cenzora pa pretenziju ili izruguju ili ignorišu:

 

- Jeste li znali da je Bosna i Hercegovina kraljevina?! (bljesak.info)

 

- Ne fali nam kraljeva! (e-balkan.net)

 

- Bosanski princ smijenio visokog predstavnika (izvor source.ba: http://ftp.source.ba/clanak/BiH/301150/Bosanski-princ-smijenio-visokog-predstavnika Bosanski princ prijestolonasljednik smijenio visokog predstavnika.  Članak cenzurisan nakon što su kolonizatorovi mediji shvatili da je pretenzija patriotska.)

 

- "Povratak" ilirskog kraljevstva

  (izvor exyuvoice: http://www.exyuvoice.com/category/politoloska-razmatranja/povratak-ilirskog-kraljevstva.   Članak cenzurisan nakon što su kolonizatorovi mediji shvatili da je pretenzija patriotska.))

 

Strani napisi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međunarodnopravni presedani

Izrael restaurisan nakon 2500 godina

Glavni adut Jevreja pred međunarodnom zajednicom u zahtjevu za restauriranjem države Izrael nakon tolikog vremena nije bio Holokaust, kako se često a pogrešno interpretira. Uz dužno poštovanje za milione nevinih jevrejskih žrtava, Holokaust je ipak "samo" historijski događaj tj. on, koliko god bio užasavajući i neopravdiv, nema baš nikakvu pravnu snagu.

Naime, glavni adut Jevreja je ležao i leži u proviziji međunarodnog prava koja daje prednost imemorijabilnosti suvereniteta nad bilo kojom drugom međunarodnopravnom kategorijom.

Tako je i samo postojanje "neprekidne i duboko ukorijenjene" svijesti među Jevrejskim narodom, o tome da su nekad bili suvereni i slobodni u okrilju vlastite države poznate i u predantici pod imenom Izrael - bilo glavni uslov za međunarodnopravno uskrsnuće istoimene države 1948 g!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objašnjenje Kraljevske himne

 

Uvažavajući (geo)političke odnose, Kraljevska himna je kompromisno rješenje1 izrađeno za Kraljevsku Porodicu na osnovu temeljnog opredjeljenja čovjeka da brani svoje, gdje "svoje" nije zasnovano na novijim već na civilizacijskim korijenima zajedničkog geografskog prostora pa se u tekstu ime zemlje ne spominje2.

Himna opisuje odlazak u III Ilirski rat 6-9 n.e. koji se skoro u cijelosti odvijao na teritoriji današnje Bosne, te prikazuje zlu kob geopolitičkog položaja zemlje koji joj i danas donosi nevolje. Odabir Ilira kao prasta-novnika Bosne za centralni motiv je pogodan jer čak i sama riječ Ilir biva zabranjena za upotrebu u vrijeme jedne druge okupacije – one austrijske – punih 19 vijekova nakon pada Ilirije. Tako se tim motivom prkosi jednoj od prvih poznatih i jednoj od posljednjih okupacija – tj. simbolički svim stranim okupatorima3.

Pogodno odabran u sklopu ilirske tematike je i odlazak Brčanske regimente put Jadrana, budući da Brčko, privremeno distrikt, po definiciji "ne pripada nikom i pripada svima". Naslov Himne, In medio virtus (lat. snaga je u umjerenosti) je u duhu središnje geopolitičke pozicije koja oblikuje sudbinu naše zemlje, a cijeli tekst je još i u duhu kompozicije.

Tako osim što je slogovno simetrično ujednačena, Himna je prilagođena višeglasnom odnosno mješovitom pjevanju. Stilom i sadržajem, Himna prati promjenu intenziteta tj. nijansiranost muzičke podloge. Tako npr. prva i treća strofa nagovještavaju dolazak zla dok simbolizuju podršku braniocima, i njih mogu izvoditi samo ženski vokali (kćeri; majke). Druga i četvrta strofa gromko poručuju odlučnost da se brani svoje, i njih mogu izvoditi samo muški vokali (sinovi; očevi). Peta strofa simbolizuje vrhunac koji se onda može izvoditi višeglasno mješovito.

 

 

 

1) Npr. himna Italije, napisana 1847. i usvojena kompromisno kao privremena 1946, isti status ima i danas.
2) Npr. himna Švedske, napisana 1844, inspirisana je lokalnom tradicijom, slavi region Nordije i ne spominje Švedsku.
3) Motivi stranih okupacija i tiranija postoje i u nacionalnim himnama drugih zemalja npr. himne Kine, Francuske, itd.

 

Muzika: Dušan Šestić.  Izvodi: Mornarički orkestar SAD-a.

 

ekologija.org

Earthquake prediction & monitoring
Quake Forecast: www.seismo.infoYellow Pages Bosnia


web analytics